Созопол Дриймс Местоположение

Апарт Комплекс "Созопол Дриймс" е в непосредствена близост до центъра на новата градска част на Созопол. Град Бургас и летище Бургас са само на 30 км от комплекса.
Созопол е най-старият град на българското Южно Черноморие, основан през 610 г. пр. Хр., като елинска колония (полис) на милетски гърци под името Аполония Понтика. Първото селище възниква в края на IV - III хил. пр. Хр. Намерени са останки от жилища, керамика и оръдия на труда от бронзовата епоха при подводни археологически разкопки. В созополския залив са открити множество каменни котви и щокове от II - I хил. пр. Хр., които са доказателство за активно корабоплаване в региона от най-дълбока древност.
Градът се разраства значително в Античността и става център на изкуствата. Съвременниците му го наричат Аполония Магна (Велика).
През 72 г. пр. Хр. Созопол е завладян и ограбен от римляните, а крепостната стена е разрушена. През IV в. селището отново е в подем. Тогава вече се нарича Созополис - град на спасението. Традиционно византийски град, чак през 812 г. при кан Крум Созопол е включен в пределите на българската държава.

Адрес: ул. Ропотамо 36, Созопол
Тел: + 359 550 22008
Мобилен: + 359 886 677269
E-mail: sozopoldreams@myvacation.bg

Изпратете запитване

Newsletter

Запишете се за нашия бюлетин